top of page
104335412_m.jpg

INZAMELACTIE van
VERZORGINGSPRODUCTEN voor

DAK- EN THUISLOZEN in Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst, Kampenhout, Meise en Grimbergen

 

t.v.v. de werkingen van CAW Halle-Vilvoorde

 

Dak- en thuisloze mensen Halle-Vilvoorde

Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Soms kan je terecht bij vrienden of familie. Of vindt je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. Daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp.


Daarvoor is het CAW er!

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Persoonlijke moeilijkheden of mentale problemen. Een moeilijke relatie. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen. Problemen in het gezin, familie of de ruimere sociale omgeving,... We bieden ook hulp aan slachtoffers en daders van geweld, misbruik en betrokkenen van verkeersongevallen en misdrijven. We ondersteunen mensen die dak- of thuisloos zijn of bieden crisishulp aan gezinnen aan.


Het CAW doet meer.
CAW Halle-Vilvoorde zet zich ook in voor mensen in kwetsbare situaties, in het bijzonder aan mensen die dak- en thuisloos zijn of dreigen te worden. Uit zowel de telling dak- en thuisloosheid in de eerstelijnszone BraViO als de bredere tellingen in België blijkt dat één op de vijf dak- en thuislozen in België jonger is dan 26 jaar. 40% daarvan zijn vrouwen. Dak- en thuisloosheid omvat veel meer situaties. Als dak- en thuislozen worden dan ook mensen die wonen in een caravan, een kraakpand, bij familie of vrienden bij gebrek aan huisvesting meegeteld. Evenals mensen die verblijven in noodopvang, in opvangcentra voor dak- en thuislozen,...

Via onze outreachende werking, het inloopcentrum en de Sociale Kruidenier bieden we gerichte hulp en ondersteuning.

Deze intensieve en energieke werking is enkel mogelijk met de steun van mensen die geven om een ander. Een stevig team van medewerkers, sterke vrijwilligers, goede samenwerkingspartners,... en mensen zoals jij.

Een warme, zorgzame samenleving is onmisbaar voor iedereen die er deel van uitmaakt. Solidariteit gaat dan soms ook over heel concrete hulp aan wie het moeilijk heeft. Dak- en thuislozen bijvoorbeeld. Voor hen is het vinden van een bed of brood vaak de eerste prioriteit in hun dagdagelijkse bestaan. En dat gaat vaak ten koste van eigen gezondheid en hygiëne. En toch is ook dat welzijn.

Omdat we samen het welzijn van mensen willen versterken, doen we graag beroep op jouw solidariteit en vragen we jou een verzorgingsproduct naar keuze te schenken. Hiermee vullen we de hygiënepakketten aan die we ter beschikking stellen van de dak- en thuisloze mensen.

Wat kan je zoal doneren?

checked.png

Shampoo

checked.png

Douchegel

checked.png

Zakdoekjes

checked.png

Maandverband

checked.png

Flessen voor babyvoeding

checked.png

Luiers

checked.png

Tandpasta

checked.png

Scheergel

checked.png

Verzorgings-

doekjes

checked.png

....

checked.png

Douchegel

checked.png

Tandenborstel

checked.png

Scheermesjes

checked.png

Spiegeltje

checked.png

Handcrème

checked.png

Zeep

checked.png

Handgel

checked.png

Speentjes/tutjes

checked.png

Voetencrème

checked.png

Kam/borstel

checked.png

Condooms

checked.png

Verzorgingsetui

Waar kan je terecht?

 • Van wanneer tot wanneer loopt de actie?
  De actie loopt vanaf 7 december 2023 tot en met 31 maart 2024.
 • Welke producten kan ik doneren?
  Shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel, handencrème, voetencrème, zeep, kam/borstel, zakdoekjes, scheergel, scheermesjes, handgel, condooms, maandverband, spiegeltje, verzorgingsetui... Staaltjes of kleine exemplaren zijn ook welkom!
 • Welke producten kan ik NIET doneren
  Je kan geen geneesmiddelen of gebruikte/geopende producten doneren. Voorbeelden van wat niet kan: Halfvolle flessen shampoo of douchegel Tandpasta die reeds geopend en gebruikt is Vuile, oude producten
 • Bij welke apotheken kan ik terecht?
  Een volledig overzicht van alle apotheken vind je hier.
 • Mijn vaste apotheek staat niet in de lijst. Wat nu?
  Er zijn een aantal apotheken waar je niet terecht met je producten. Neem een kijkje op deze kaart en breng je producten binnen bij een apotheek in je de buurt.

Veel gestelde vragen

Partners

    Contact    

Bedankt voor je bericht. Je mag spoedig een antwoorden verwachten.

bottom of page