top of page
104335412_m.jpg

INZAMELACTIE van VERZORGINGSPRODUCTEN voor

DAK- EN THUISLOZEN  in Groot-Leuven

 

t.v.v. winteropvang CAW Oost-Brabant

Winteropvang

CAW Oost-Brabant organiseert in samenwerking met stad Leuven een winteropvang voor dak- en thuislozen in de regio Groot-Leuven. Elke nacht kunnen er 11 mensen terecht voor een bed, een bad (of douche), een maaltijd en ondersteuning.


Een huis wordt een thuis als de lichtjes branden

Om 18u gaat de deur van de Winteropvang open en verwelkomen wij de gasten. Nieuwe gezichten, die naar het huis zijn doorgestuurd via Zorgzaam Leuven, het CAW, de Wijkgezondheidscentra of andere basiswerkingen, en bekende gezichten die hun plek al gevonden hebben. Iedereen krijgt een warm onthaal waarna de bedden worden toegewezen. Vanaf 19u is iedereen in huis en eten we samen een warme kom soep met brood. Een rustmoment in de dag voor velen. Daarna is er tijd voor een babbel, wordt er tv gekeken of worden de spelletjes bovengehaald. En dan brengt de nacht weer rust in het huis.


bed-bad-brood, én hulpverlening
’s Morgens ontbijt iedereen samen. Daarna wordt met de gasten besproken wat de plannen voor de dag zijn. Er wordt samen getelefoneerd, we maken afspraken, sommigen worden begeleid naar verdere hulp in het CAW of andere organisaties. Om 9u30 is het huis weer even leeg, tot 18u.  

De Winteropvang is open van 15 november tot 31 maart, 24/7.

Omdat we samen het welzijn van mensen willen versterken, doen we graag beroep op jouw solidariteit en vragen we u een verzorgingsproduct naar keuze te schenken. Hiermee vullen we de hygiënepakketten aan die we ter beschikking stellen van de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang.

 

Wat kan je zoal doneren?

checked.png

Shampoo

checked.png

Tandpasta

checked.png

Scheergel

checked.png

Spiegeltje

checked.png

Douchegel

checked.png

Tandenborstel

checked.png

Scheermesjes

checked.png

Verzorgingsetui

checked.png

Handcrème

checked.png

Zeep

checked.png

Handgel

checked.png

....

checked.png

Voetencrème

checked.png

Kam/borstel

checked.png

Condooms

checked.png

Douchegel

checked.png

Zakdoekjes

checked.png

Maandverband

Waar kan je terecht?

 • Van wanneer tot wanneer loopt de actie?
  De actie loopt vanaf 7 december 2023 tot en met 31 maart 2024.
 • Welke producten kan ik doneren?
  Shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel, handencrème, voetencrème, zeep, kam/borstel, zakdoekjes, scheergel, scheermesjes, handgel, condooms, maandverband, spiegeltje, verzorgingsetui... Staaltjes of kleine exemplaren zijn ook welkom!
 • Welke producten kan ik NIET doneren
  Je kan geen geneesmiddelen of gebruikte/geopende producten doneren. Voorbeelden van wat niet kan: Halfvolle flessen shampoo of douchegel Tandpasta die reeds geopend en gebruikt is Vuile, oude producten
 • Bij welke apotheken kan ik terecht?
  Een volledig overzicht van alle apotheken vind je hier.
 • Mijn vaste apotheek staat niet in de lijst. Wat nu?
  Er zijn een aantal apotheken waar je niet terecht met je producten. Neem een kijkje op deze kaart en breng je producten binnen bij een apotheek in je de buurt.

Veel gestelde vragen

Partners

Contact

Bedankt voor je bericht. Je mag spoedig een antwoorden verwachten.

bottom of page