INZAMELACTIE van VERZORGINGSPRODUCTEN voor

DAK- EN THUISLOZEN  in Groot-Leuven

 

t.v.v. winteropvang CAW Oost-Brabant

Winteropvang

CAW Oost-Brabant organiseert in samenwerking met OCMW en stad Leuven een winteropvang voor dak- en thuislozen in de regio Groot-Leuven.Elke nacht kunnen er 11 mensen terecht voor een bed, een bad (of douche), een maaltijd en ondersteuning.


Een huis wordt een thuis als de lichtjes branden

Om 18u gaat de deur van de Winteropvang open en verwelkomen wij de gasten. Nieuwe gezichten, die naar het huis zijn doorgestuurd via Zorgzaam Leuven, het OCMW, het CAW, de Wijkgezondheidscentra of andere basiswerkingen, en bekende gezichten die hun plek al gevonden hebben. Iedereen krijgt een warm onthaal waarna de bedden worden toegewezen. Vanaf 19u is iedereen in huis en eten we samen een warme kom soep met brood. Een rustmoment in de dag voor velen. Daarna is er tijd voor een babbel, wordt er tv gekeken of worden de spelletjes bovengehaald. En dan brengt de nacht weer rust in het huis.


bed-bad-brood, én hulpverlening
’s Morgens ontbijt iedereen samen. Daarna wordt met de gasten besproken wat de plannen voor de dag zijn. Er wordt samen getelefoneerd, we maken afspraken, sommigen worden begeleid naar verdere hulp in het CAW, OCMW of andere organisaties. Om 9u30 is het huis weer even leeg, tot 18u.  

De Winteropvang is open van 15 november tot 31 maart, 24/7.

Omdat we samen het welzijn van mensen willen versterken, doen we graag beroep op uw solidariteit en vragen we u een verzorgingsproduct naar keuze te schenken. Hiermee vullen we de hygiënepakketten aan die we ter beschikking stellen van de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang.

 

Wat kan je zoal doneren?

Shampoo

Tandpasta

Scheergel

Spiegeltje

Douchegel

Tandenborstel

Scheermesjes

Verzorgingsetui

Handcrème

Zeep

Handgel

....

Voetencrème

Kam/borstel

Condooms

Douchegel

Zakdoekjes

Maandverband

Waar kan je terecht?

Van wanneer tot wanneer loopt de actie?


De actie loopt vanaf 7 oktober tot en met 31 december 2020.
Welke producten kan ik doneren?


Shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel, handencrème, voetencrème, zeep, kam/borstel, zakdoekjes, scheergel, scheermesjes, handgel, condooms, maandverband, spiegeltje, verzorgingsetui... Staaltjes of kleine exemplaren zijn ook welkom!
Welke producten kan ik NIET doneren


Je kan geen geneesmiddelen of gebruikte/geopende producten doneren. Voorbeelden van wat niet kan:

  • Halfvolle flessen shampoo of douchegel
  • Tandpasta die reeds geopend en gebruikt is
  • Vuile, oude producten
Bij welke apotheken kan ik terecht?


Een volledig overzicht van alle apotheken vind je hier.
Mijn vaste apotheek staat niet in de lijst. Wat nu?


Er zijn een aantal apotheken waar je niet terecht met je producten. Neem een kijkje op deze kaart en breng je producten binnen bij een apotheek in je de buurt.

Veel gestelde vragen

Partners

    Contact    

Brabants Apothekers Forum © 2020 

Febelco

Go to link